Web Música Global
Web Música Global
Català
Español
Buscador
Música Global Tienda

Delên

Delên
  • Enviar por Email
  • Imprimir la página
  • Guarda en Pdf
Tanca
Tienes que estar registrado para ver este contenido

Delên

El grup Delên va néixer a finals del mes de febrer i principis de març de 2006 a Ciutadella de Menorca  (Balears). Integrat per Len Mesquida (guitarra i veu) i Quim Torres (guitarra, veu i altres) membre del grup de rock instrumental SINEVARA,  Delên es va formar amb la intenció de d’ajuntar forces i idees per compondre cançons amb melodies senzilles i accessibles  acompanyades de lletres amb menorquí. La música de Delên esdevé, per tant, un pop intimista i personal de connotacions naïf.
La intenció del grup en directe és tocar acompanyat d’altres músics i en diferents formats (trio,quartet...) per donar consistència a les cançons. Així a Catalunya Alba Codina (violí), Anna Carné (violoncel) i Pitu (bateria) i a Menorca: Joan Torres (baix), Alan Florit (bateria), Teresa Riudavets (violí), Aitor Arriarán (guitarra) i Dani Benejam (percussió)  completen Delên a l’escenari. També conten amb col·laboradors ocasionals com la violinista Margarita Salvador, el violoncel·lista Pau Marquès i a la flauta travessera Borja Moll.

L'estiu de 2007, Delên, va preparar un concert amb imatges i vídeo/creacions de Macià Florit, Joan Al·lès i Tòfol Pons creades expressament per l’ocasió, on juntament amb els 10 musics, ho varen presentar en el 35è Festival de Música d’estiu de Joventuts Musicals de Ciutadella el dia 20 de juliol de 2007 i posteriorment el 15 de setembre al Temple Romà de Vic, en el MMVV 07 dins In Victro (off Mercat).

Amb tan sols una maqueta gravada de quatre temes s’han proclamat finalistes en el certamen de música jove contemporània d’Art Jove 06 i 07 (Balears), han guanyat el premi popular en el XXVIII Concurs de la Cançó de Salitja 06 (Girona) i han estat un dels vint grups seleccionats en el concurs Enganxa’t a la Música 06 i 07 essent escollits per les emissores de ràdio col·laboradores del concurs. A més, quatre de les seves cançons han estat escollides per formar part del recopilatori de les millors maquetes nacionals de 2006 per part de la discogràfica Bon Vivant Records (Cáceres), on al setembre van rebre el premi a la millor maqueta nacional 2006.

 

"Cançons delicioses, dolces i a la vegada salades. Les veus de Quim Torres i Len Mesquida s’interroguen sobre preocupacions quotidianes, amors i desamors, trobades i enyorances, la curiositat de viure el dia a dia i de somniar el demà. Emoció pura que es transmet amb melodies que s’eleven sobre un coixí de cordes, la millor banda sonora per a una nit de pluja. Pop intimista amb denominació d’origen Menorca"


Discografía
bonanova

Bonanova

CD Digipack - 2012

Itunes
Sa Roba Estesa

Sa Roba Estesa

CD Digipack - 2009

Tienda Itunes


Santa Eugènia, 21A 6è - 17005 Girona
Tel. +34 972 410388 - Fax. +34 972 212345
oficina@musicaglobal.com